2009. október 7., szerda

Hozd a nagyit a könyvtárba!

2009. októberében Országos Nagyi Könyvtári Napokra kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A könyvtárak országszerte színes programokkal készülnek a nagyi napokra. A rendezvények résztvevőit a tájékozott, a kreatív, az egészséges és a társas nagyi témakörhöz kapcsolódó kiállítások, irodalmi művekre épülő beszélgetések, előadások, olvasáshoz kötődő játékok, zenei csemegék várják. (http://www.estihirlap.hu/belfold/7965-nagyszuloknek-is-kijar-egy-falat-konyvtar)
... Zalaegerszeg: A megyei könyvtári hálózat a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert összeggel a tarsolyában tizenöt könyvtár részvételével, 27 helyszínen, összesen 105 programmal szeretné kényeztetni meglévő, illetve leendő olvasóit. A témakörök változatosak: a testi-lelki egészség, a vallás, az utazás, a gyermeknevelés, a kertgondozás, a házimunka, a szabadidő, a sportolás, az internet, a számítógép, a vásárlás, a hobbi mind-mind szerepel az ajánlatok között.
... Veszprém: Az Országos Nagyi Könyvtári Napok elsősorban az 50 év felettiek figyelmét szeretné ráirányítani arra, hogy a könyvtárak milyen lehetőségeket kínálnak az olvasásra, a tájékozódásra, a közös együttlétre -- tudtuk meg Schreiber Mártától, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatóhelyettesétől a rendezvénnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.
... Gyula: A ma könyvtára az olvasáson túl a tájékozódás, az ismeretszerzés színtere, amely egy-egy rendezvény idején alkalmi közösségek szellemi találkozóhelye is. A ma Magyarországán jelentős társadalmi csoport az idősebbeké, így Gyulán is a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igyekszik megismertetni szolgáltatásait, melyekkel a mindennapok hasznos ismereteihez juthat a korosztály. Az idei őszi könyvtári hét október 5-én 17 órakor kezdődik dr. Mocsonoky Zsuzsa homeopata, természetgyógyász előadásával az egészséges életről és október 13-án fejeződik be Romsics Ignác történésszel, aki 18 órától a Horthy-korszak kapcsán a diktatúra vagy demokrácia érdekfeszítő problémakörét fejtegeti.
... Budapest: A fővárosi programokról a Népszava 2009. okt. 5-i cikke itt olvasható: http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1247989 - Forrás: zalaihirlap.hu; naplo-online.hu; bmhirlap.hu, 2009. október 02.
http://www.kithirlevel.hu/

Nincsenek megjegyzések:

 
Web Statistics