2009. december 14., hétfő

A lendvai Muratáj folyóirat bemutatkozó estje

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Új tudás – műveltség mindenkinek programjának keretében a zentai székhelyű Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Irodalmi Karaván címmel 2009 decembere és 2010 áprilisa között a Vajdaságban külön-külön öt Kárpát-medencei magyar írócsoport, irodalmi műhely munkatársainak részvételével felolvasókörutakat, irodalmi rendezvénysorozatokat szervez, amelyekre a lendvai Muratáj, az ungvári Együtt, a csíkszeredai Székelyföld, a kolozsvári Korunk és a pozsonyi Szőrös Kő című kulturális és irodalmi folyóiratok munkatársainak négy-négy tagját hívta meg.

Az immár 50 éves lendvai Muratáj alkotógárdája 2009 decemberében Magyarkanizsán, Zentán, Csókán és Bácsfeketehegyen tartott felolvasóesteket.
















A bácsfeketehegyi matiné vendégei voltak: Bence Lajos költő, tanulmányíró, publicista, pedagógus, szerkesztő; Halász Albert költő, irodalmár, néprajzkutató; Kepe Lili felelős kiadó, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója; Zágorec-Csuka Judit költő, tanár, könyvtáros, aki az írott szó identitásmegőrző szerepét hangsúlyozta. A beszélgetést Tóth Lívia, a Hét Nap újságírója vezette.
Kiadványaikból egy-egy példányt könyvtárunknak ajándékoztak.


Nincsenek megjegyzések:

 
Web Statistics