2010. november 9., kedd

Meredek utakon

 
November 4-én, 80 ember előtt mutattuk be Vojnits Tivadar, nyugalmazott újságíró Meredek utakon c. riportkönyvét!  Érdekes számunkra, mert két olyan falubeli riportalany is szerepel benne, akik nem csak mélyről kapaszkodtak fel a csúcsra, hanem sokat dolgoztak tehetségeink felkutatásán és kibontakoztatásán is. Egyik Barta Júlia nyugalmazott óvónő, a másik Kántor László zenész, akinek rövid életútját egykori tanítványa, Végső József idézte fel. Laci bácsi kedvenc dalaiból leánya Kántor Ilona, a zenetudományok magisztere készített egy rövid válogatást.

 
 Magát a művet Németh István, a könyv recenzense méltatta, miután megcsodálta a népes közönséget és a távolból beszűrődő kutyaugatást.(Csak mondja még valaki, hogy ma már a könyvet a kutya se ugatja meg, hisz a kiadó is elégedett volt az eladással!) A beszélgetést a szerzővel Szabó Andrea, médiaszakos egyetemi hallgató vezette.


Az est folyamán Német Istvánnak külön örömet szereztünk, hisz Kántor Ilona előadásában, Végső József zongorakíséretében, az ő "nótája" is felcsendült. Megkötöm lovamat....



Bede Noémi, Kormos Irén, Bede Anett és Farkas Hajnalka szavalataikkal tették szebbé az esténket.
Búcsúzáskor, a szerző elismerő szavai megsimogatták a lelkemet.

Nincsenek megjegyzések:

 
Web Statistics