2009. június 19., péntek

Könyvtárosok képzése Zentán

2009. április végén a Könyvtári Intézet jóvoltából, a Magyar Művelődési Intézetben 13 könyvtáros 60 órás tanfolyamon vehetett részt. A tanúsítványokat június 13-án dr. Bartos Éva, a Könyvtári Intézet igazgatója osztotta ki Bácsfeketehegyen: Bús Csabának (Kanizsa), Dienes Zoltánnak (Csóka), Hajnal Annának (Zenta), Juhász Lassú Kornéliának (Zenta), Juhász Vincének (Zenta), Kaszás Angélának (Zenta), Kruska Tripolszky Katának (Zenta), Micskó Évának (Zenta), Nagy Erzsébetnek (Bácsfeketehegy), Novák Ferencnek (Zenta), Prokecz Zitának (Topolya), Tóth Bátori Erzsébetnek (Újvidék), Vass Évának (Zenta).
Köszöntőjében kiemelte, hogy közös feladatunk a magyar szellemi kulturális örökség őrzése, ezért a kapcsolatokról nem mondhatunk le a gazdasági válság idején sem.
A Könyvtári Intézet egy alapos programot dolgozott ki arra, hogy a könyvtáros szakma együtt haladjon az EU követelményeinek megfelelően. Ennek jegyében zajlott a Könyvtárosok mentori szerepben a web 2.0 eszközeinek segítségével című képzés is, ami rámutatott, melyek azok az új szerepek, kihívások, lehetőségek és eszközök ahhoz, hogy a könyvtárak igazi közösségi színtérré váljanak egy településen.

Nincsenek megjegyzések:

 
Web Statistics